Boerderij-educatie voor kinderen

Na een heel nat najaar en winterperiode komt het voorjaar in zicht. De eerste zonnestralen zijn er weer, de vogeltjes fluiten en de bloembollen komen tot bloei. De eerste mest is door Loonbedrijf Frens weer met de sleepslang op het grasland gebracht. En het eerste lammetje is geboren! Kortom laat de lente maar komen.

Sinds enige tijd zijn wij lid van Kom bij de Boer, een vereniging van educatieboeren in Flevoland. Het doel is om alle kinderen van de lagere school een keer een bezoek te laten brengen aan een boerderij. Wij hebben hiervoor een mooi lesprogramma samengesteld en vertellen graag het verhaal van kalf tot koe en van melk tot kaas. Binnenkort mogen we een aantal klassen van lagere scholen uit Harderwijk en Zeewolde ontvangen. Wil je meer weten over boerderij-educatie kijk dan op de website van Kom bij de Boer.

Ondertussen zijn de voorbereidingen op Tulpenroute Flevoland in volle gang. Vanaf 13 april tot 5 mei zijn wij dagelijks geopend met een overdekt terras. We hebben koffie met vers appelgebak en in de marktkramen zijn diverse leuke tulpengadgets te verkrijgen. Maar kom ook zeker een kijkje nemen in onze tulpentuin waar je even heerlijk tot rust kunt komen en kunt genieten van de vele bloeiende tulpen. Uiteraard is er gelegenheid om een kijkje te nemen op onze boerderij en natuurlijk bij de kaasmakerij, boerderij-automaat en melktap. In samenwerking met De IJsbrouwers en Zwaan Buitensport is er voor kinderen de Kindertulp tour met een leuke kleurwedstrijd. Ook voor de ouderen is er een samenwerking aangegaan met een ijsje, koffie met gebak en een leuk aandenken voor mee naar huis. De Kindertulp of Ouderentulp tour kan worden gestart bij De Kandelaar.