Happy and uphappy news

De afgelopen maand hebben we afscheid genomen, maar zijn we ook verblijd met een geboorte. Op donderdag 29 januari hebben we afscheid genomen van het oudste paard. Met zijn ruim 28 jaar was het voor Spencer geen waardig leven meer. Ondanks dat hij nog goed at, kon hij zich niet meer warm houden en viel hij alleen maar af. Na nog een paar dagen samen met Guske en Brutus in de wei hebben we Spencer in laten slapen.

Op 7 februari werden we door Thara verrast met een nestje van 9 pups. Helaas waren ze een week te vroeg geboren en daardoor waren er enkele vrij zwak. Uiteindelijk hebben we nu 4 mooie teefjes die de groei flink te pakken hebben. Het zal niet lang meer duren of hun oogjes zullen open gaan en ze zullen meer activiteiten gaan ondernemen.

Deze week is door Firma van Engelen uit Swifterbant de nieuwe frontmaaier geleverd. Het gras zal nog even op zich laten wachten maar in april/mei zal de frontmaaier voor het eerst worden gebruikt.

Ook op De Kandelaar hebben we in het grasland veel last van muizen. Om de roofvogels te stimuleren hun jacht te openen op deze muizen hebben we palen geplaatst in het land. Daarnaast zijn er op het erf ook nestkasten voor uilen geplaatst. We hopen op deze manier de muizenplaag beperkt te houden.

4_pups_van_thara thara_met_pups