Scholen welkom op De Kandelaar voor boerderijeducatie

Afgelopen vrijdag 2 juli heeft Mariska haar officiële trainingscertificaat voor boerderijeducatie in ontvangst genomen. Samen met een aantal agrarische ondernemers,van pluimveehouder tot akkerbouwer, bieden wij lessen aan om meer te leren over de boerderij. Basisscholen uit Flevoland en omgeving zijn van harte welkom bij De Kandelaar om  op boerderijexcursie te gaan en te zien waar het lokale eten vandaan komt.

Op 16 juni is groep 6 van De Zonnewijzer uit Dronten de eerste klas geweest. De kinderen hebben een kijkje genomen en opdrachten gemaakt bij de kalfjes en koeien, de machines en tractoren, bij de melkrobot en op het land. Maar omdat we sinds kort ook kaas maken, was er ook de gelegenheid om een kaasje en boter te maken. Tot slot werd de boerderij-film gemaakt door Kaylee en Marlies en de film over onze kaasmakerij bekeken. Kortom een hele leuke en leerzame woensdagochtend waar zowel de kinderen als wij met veel voldoening op terug kijken.

Meer informatie over onze boerderijeducatie-les,van kalf tot koe van melk tot kaas, vind je hier. Wil je ook een keer een boerderijexcursie met je klas naar onze boerderij, neem dan contact met ons op.