Het beste idee van Dronten!

Begin mei werd bekend dat we één van de winnaars waren van het beste idee van Dronten! Hiermee gaan we workshops en verjaardagsfeestjes organiseren in onze kaasmakerij. Met name voor de kinderen uit minima-gezinnen en kinderen van de lagere scholen in Dronten. Wij willen graag vertellen over de herkomst van ons voedsel uit hun directe omgeving. De kinderen gaan een kijkje nemen bij de kalfjes, koeien en uiteraard de andere dieren. Daarna krijgen ze een film te zien over het maken van kaas en gaan ze zelf aan de slag om een kaas te maken. Na drie weken bewaren, ontvangen de kinderen hun eigen kaasje thuis om daar lekker te kunnen smullen van een eigen gemaakte boerenkaas. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een workshop of verjaardagsfeestje, stuur dan een mail.

Inmiddels is Tulpenroute Flevoland ten einde. De afgelopen weken was het een drukte van belang op De Kandelaar. Vele bezoekers van Tulpenroute Flevoland brachten een bezoekje aan De Kandelaar om een kijkje te nemen op de boerderij en in de kaasmakerij. Onze boerenkaasjes en kaasplankjes-to-go waren een groot succes. De komende tijd gaan we weer aan de slag om de voorraad kaas aan te vullen. Ben je op zoek naar een bepaalde smaak, laat het ons dan weten.

Tot slot, ook het werk op het land stond niet stil. De aardappels zijn gepoot, de suikerbieten en mais zijn gezaaid en ook de eerste snede gras is gemaaid. Met de regen die deze dagen valt, zal het niet lang meer duren voordat de eerste plantjes zichtbaar worden op het land. Het is immers groeizaam weer en hopelijk krijgen we straks een mooie zomer.