Bedrijfsreportage van DeLaval

En zo is de zomer alweer voorbij en zitten we midden in een mooie nazomer. Ook op De Kandelaar is het genieten van het verrassende ochtendgloren en mooie lucht in de avond. Afgelopen zomer heeft DeLaval een prachtige bedrijfsreportage gemaakt, omdat we alweer 16 jaar melken met het Vrijwillige Melk Systeem. Een mooie interview met pa en Joris over hun ervaringen. Bekijk de volledige reportage via deze link. Daarnaast heeft Bert Rijk voor ons een aantal foto’s gemaakt met zijn drone.

DCIM100MEDIADJI_0376.JPG

 

Inmiddels is de vijfde snede gras weer gemaaid en is vorige week de mais gehakseld door loonbedrijf Frens uit Hulshorst. De opbrengst was wat minder dan vorige jaren, maar het product lijkt van uitstekende kwaliteit. Het is nog even wachten en dan wordt de schuur weer volgereden met heerlijke patat aardappelen. De uien zijn begin deze maand al in de schuur gereden. Bollenbedrijf Fa. de Wit is al volop bezig met de voorbereidingen op het planten van de nieuwe tulpenbollen. Komend jaar zullen, in samenwerking met Tulpenroute Dronten, weer wandel-, fiets- en autoroutes langs de tulpenvelden worden samengesteld.

dscf5772dscf5777

 

 

In de Bed & Breakfast hebben we weer vele mensen mogen ontvangen, vanuit Nederland, België, Duitsland maar ook uit Noorwegen en zelfs Japan. Komende maand komen veel bezoekers voor een overnachting in combinatie met een bezoek aan Walibi voor de Fright Night. Voor degene die deze plannen ook hebben, boek snel want vol is vol.