Op naar het nieuwe seizoen!

 

En zo is het nieuwe jaar aangebroken en zitten we in een heerlijke frisse winter. Voor het land is het erg belangrijk dat we een goede vorst krijgen, hierdoor kan het land in het voorjaar beter worden bewerkt. Ook draagt de vorst bij aan minder overlast van ongedierte in het voorjaar. En natuurlijk genieten wij volop van de winterse plaatjes.

In de stal draait momenteel de JOZ voerschuif voor proef. In samenwerking met JOZ bekijken we de opname van het voer bij de koeien. Het is natuurlijk ook wel mooi om te zien dat het voer altijd netjes binnen het bereik van de koeien ligt. De werkzaamheden bestaan momenteel veelal uit onderhoud van de vele machines en hier en daar een reparatie in de stal. Daarnaast is het nu tijd voor het volgen van vergaderingen en cursussen. Marc en Joris hebben een cursus voor hun spuitlicentie gevolgd en Natasja en Mariska hebben hun herhalingscursus BHV weer gevolgd.

Voor het toeristenseizoen zijn we momenteel volop in voorbereiding van de Tulpenroutes. Op zaterdag 15 april a.s. vindt de opening van de Tulpenroutes plaats op De Kandelaar. Op deze dag zijn er diverse bedrijven uit de omgeving aanwezig om hun producten en activiteiten te laten zien tijdens een streekmarkt. Afhankelijk van het groeiseizoen zullen vele bloeiende tulpenvelden in onze omgeving te bewonderen zijn. Verwachting is dat de velden tot half mei in bloei zullen staan. Kijk voor meer informatie op www.tulpenroutedronten.nl