Een nieuw kavelpad

Een warme, groeizame zomer

Tijdens deze tweede “hittegolf” is het tijd voor een nieuw bericht vanaf De Kandelaar. Ook hier in Flevoland hebben we temperaturen van 39C bereikt. Gelukkig bleef het in de stal 10 graden koeler met twee grote ventilatoren en een kleine sproeier. De koeien bleven goed rustig en daardoor is de melkproductie ook op peil gebleven.

Het gras heeft op tijd een bui regen gehad, waardoor we deze week de 5de snede gras hebben ingekuild. Inmiddels is de graszaad-oogst alweer ruim een maand geleden en wachten we op de september maand. In september zal de mais worden geoogst, de aardappels worden gerooid en zullen de uien van het land worden gehaald.

Om het land goed te bereiken is vandaag een start gemaakt met de aanleg van een nieuw stuk kavelpad. Een mooi glad betonpad, waar straks vele vrachten overheen zullen worden vervoerd.

Deze week hebben we ook met een artikel in de Flevopost gestaan. Een mooi stuk geschreven door Flow Media over onze gasten die al meer dan 10 jaar bij ons komen tijdens het Lowlands festival. Lees hier het artikel uit Flevopost.

Tot slot nog een foto van onze jonge poesjes. Simba, Nala en Sarabi zijn geboren op 4 augustus jl.